Grofheid

Linkshandig

Maat

Materialen

Merk

Op behandeling

Vertanding

Vorm

BUSCH – specialist in frezen en roterende precisie-instrumenten sinds 1905.  De onbetwiste marktleider in de pedicurewereld door hun hoge kwaliteit en innovatie.

Behandel elk probleem aan de voeten, nagels en handen met het uitbreidde aanbod aan frezen. Van likdoorns tot ingegroeide nagels, voor ieder probleem en elke behandeling heeft Busch een speciale frais ontwikkeld. Hierdoor hebben frezen verschillende maten, grofheden, vertandingen en bestaan ze uit verschillende materialen.

Lees hieronder meer over deze eigenschappen.

Soorten frezen:

Stalen frezen: Onder stalen frezen verstaan we; RVS, Hardmetalen en Carbid (ook wel Tungsten) frezen. Alle stalen frezen zijn gemaakt van roestvrij staal waardoor de niet roesten, echter kunnen wel organische resten achter blijven op de frezen wanneer deze niet correct worden schoongemaakt (deze resten kunnen inbranden en dit kan er uitzien als roest). Dit kan in de meeste gevallen verholpen worden doormiddel van een fraisenborstel. Hardmetalen en Carbid frezen zijn harder en hierdoor slijten ze minder snel, ze gaan dus langer mee.
Keramisch: Keramische frezen zijn harder, lichter en breken minder snel dan standaard frezen, hierdoor is een preciezere behandeling mogelijk. Keramische frezen geeft ook minder warmte af wat een voordeel is bij droogtechniek. Ze vlakken af in één keer. Ook zeer geschikt voor mensen met een metaalallergie.
Diamant: Diamant frezen zijn gemaakt van chirurgie roestvrij staal en hebben een speciale coating van diamantgranulaat. Hierdoor zijn de frezen erg hard en slijten minder snel. Diamantfraisen gaan erg lang mee.
Siliconen/Vilt: Voor het glad maken van de nagel en glans te geven zijn er speciale polijstfraisen, deze zijn meestal gemaakt van siliconen of vilt. De soft-wheels fraisen zijn bijvoorbeeld van vilt en zijn bedoeld om een hoogglans aan te brengen aan de nagel, gebruik de soft wheels in combinatie met een polijstpasta. De siliconen polijstfraisen van Busch zijn er in 3 kleuren, elke kleur heeft zijn eigen toepassing in het polijstsproces. Begin het met de groene, daarna de grijze en eindig met de gele/beige.
Hybride: Hybride frezen zijn gemaak uit een combinatie van keramiek en diamant. Hierdoor worden de voordelen van beide materialen met elkaar gecombineerd, door de keramiek werken ze erg efficiënt en door de diamant zijn de frezen erg duurzaam. Zeer geschikt voor het verwijderen van eelt.

Grofheid/Vertandingen:

Waar je een frais voor gebruikt is onder andere afhankelijk van de grofheid. De grofheid van een frais kan op verschillende manieren worden aangeduid. Omdat keramische frezen geen korrels hebben noemen we dit niet de grofheid maar de vertanding. Om meer duidelijkheid te geven gaan we per soort frais de grofheden/vertandingen na en hun toepassingen.

Keramisch

FX vertanding, voor het fijne werk en voor de nagelriemen.
X vertanding, een groot slijpvermogen. Voor het afvlakken van verdikte- en mycosenagels. Door de dubbele snijvlakken ook geschikt voor gelmaterialen.
GQSR vertanding, gekenmerkt door de parallel staande snijvlakken. Voor het bewerken van ortheses en verwijderen van acrylmateriaal.
SPEED vertanding, heeft een ronde en gladde kop. Voor het afvlakken van verdikte nagels en acrylmateriaal. Speciaal voor diabetici.

Diamant en Hybride

1 Gele ring =Extra Fijn. Voor het voorpolijster van nagel- en huidoppervlakken.
1 Rode ring =Fijn. Voor het bewerken van nageloppervlakken en afwerken van eeltvlakken.
Géén ring = Medium. Voor dun eelt en natuurlijke nageloppervlakken.
1 Groene ring = Grof. Voor het verwijderen van grof eelt en grove nagelbewerking.
1 Zwarte ring = Super grof. Voor het verwijderen van duidelijk eelt.
2 Zwarte ringen = Mega grof. Voor het verwijderen van dikke eeltlagen.

RVS frezen

RVS frezen van Busch zijn onder verdeeld in verschillende series. Elke serie geeft zo zijn eigen vorm en grofheid. Deze frezen kunnen worden ingezet worden voor verschillende doeleinden. Waar u de frais dus voor gebruikt is deels een kwestie van voorkeur.

Let wel op dat grove frezen nooit op de nagel mogen worden gebruikt. Ook kunnen sommigen frezen alleen rechtsom worden gebruikt, frezen met rechte groeven, messen, tanden en kanalen kunnen links- en rechtsom gebruikt worden.